DE BADKAMER
Materialen

PORSELEIN 
Dit materiaal gaat al eindeloos lang mee als materiaal voor baden, wastafels, bidets, toiletten en douchebakken. Het blijft onafscheidelijk verbonden met de badkamer. Het materiaal heeft immers een glad oppervlak waardoor vuiltjes en bacteriën geen kans krijgen. Porselein is dan ook onderhoudsvriendelijk : u kunt het eenvoudig afwassen en het materiaal is erg hygiënisch.

ACRYL 
De meeste badkuipen en douchebakken zijn van dit materiaal.
De belangrijkste reden is dat het een goede temperatuurisolatie biedt.
Dat is vooral voor het bad een goede zaak. Daarnaast voelt het oppervlak van acryl aangenaam aan en is het glad, onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, kleurvast en relatief slipvast.


BADEN

De wereld van badkamers staat niet stil. Zoals in de rest van de bouw zijn ook hier trends te ontdekken. Zo blijkt dat badkamers een steeds belangrijkere plaats innemen in de woning. Dat leiden we in de eerste plaats af uit het feit dat ze alsmaar groter worden. Het wonen leefgebeuren speelt zich niet langer uitsluitend in de woon- en eetkamer af maar hoe langer hoe meer in de badkamer of ‘wellness badkamer’.

De badkamer is meer geëvolueerd naar een heuse ontspanningsruimte. Toestellen zoals de whirlpool, de sauna en het stoombad vinden steeds meer de weg naar de badkamer. En zowel baden als douches krijgen allerhande jets en sproeiers om met lucht en water te masseren en op die manier lichaam en geest te ontspannen.

DOUCHES

Het grote voordeel van een douche tegenover een bad is dat het veel sneller is en daarom minder water verbruikt. Daarnaast neemt een douche veel minder plaats in en is het goedkoper in aanschaf.
Dat alles verklaart de populariteit van de douche.
Het marktaanbod is enorm. Zowel voor wat kleuren, vormen als afmetingen betreft, heeft u keuze te over.
En ook in materiaalkeuze zijn de mogelijkheden niet gering; voornamelijk wordt acryl toegepast, maar ook geglazuurd, keramiek, geëmailleerd plaatstaal en gietijzer behoren tot de mogelijkheden.

WASTAFELS

De wastafel is van louter praktisch object geëvolueerd tot een waar decoratiestuk. Een wastafel moet naast praktisch ook mooi zijn. En dat hebben de ontwerpers als geen ander begrepen. Sinds enige tijd worden kosten nog moeite gespaard om exclusieve, esthetisch verantwoorde en designvolle wastafels te ontwikkelen. Dit uit zich in de vorm van de wastafel.


Naast de klassieke ronde wastafels zijn er tegenwoordig ook vierkante, rechthoekige, …. te vinden. Ook in materiaal zien we deze trendverschuiving terug. Wastafels zijn vandaag verkrijgbaar in geglazuurd keramiek, massief kunststof, natuursteen, glas, granietkorrels, roestvrij staal of bezet met tegels.

WC’S
Ook de wc krijgt nog steeds een belangrijke rol toebedeeld in de badkamer. Hoewel haast elke woning een apart ‘kleinste kamertje’ heeft, bevat elke badkamer een wc. Het maakt onlosmakelijk deel uit van de sanitaire cel.

Hangend of staand.
We zien dat we steeds meer in de richting van de hangende wc’s evolueren. Voornamelijk op het vlak van onderhoudsgemak scoren de hangende modellen aanzienlijk beter dan de staande. Omdat de badkamervloer volledig vrij is, is deze makkelijker schoon te maken.

Spoelmechanisme
Na het uiterlijk kijken we vervolgens naar de techniek en werking van de wc. Wanneer het mechanisme in de muur wordt weggewerkt, heeft dit als voordeel dat het onzichtbaar is en – niet onbelangrijk – het geluid dempt. Bij het inbouwsysteem is enkel een bedieningspaneel zichtbaar.

Waterverspiller
Er zijn spoelsystemen die werken met twee spoelingen. Het bedieningspaneel heeft twee knoppen waarbij u zelf kiest hoeveel water er wegstroomt.

KRANEN EN SPROEIERS
Zonder kraan geen water! we stellen u graag u daarom graag de verschillende modellen en systemen voor.

Binnenwerk
Kijken we om te beginnen eens naar de techniek of het binnenwerk van de kraan. Hier is een hele evolutie afgelegd. Waar de kranen aanvankelijk werden uitgerust met rubberen dichtingen, werken we vandaag met keramische schijven. De schijven zijn veel beter bestand tegen kalk en vuil, gaan veel langer mee, lekken minder snel en zijn heel wat gebruisvriendelijker. Het doseren van de hoeveelheid water en de temperatuur verloopt veel eenvoudiger en is gemakkelijker te regelen.

Masserende waterstraal
De kracht van de straal in de douche hangt af van de grootte van de gaatjes in de kop. Hoe fijner de openingen, hoe krachtiger de straal. Er bestaan regelbare douchekoppen waarbij u de straal zelf kunt regelen: door aan de kop te draaien verkrijgt u brede, zachte of harde, krachtige waterstraal.

Thermostatische mengkraan
Het grote voordeel van dit systeem is dat u op voorhand de juiste temperatuur aangeeft. Wanneer u vervolgens de kraan opendraait, geeft deze haast onmiddellijk het water aan de gewenste temperatuur. Daardoor stroomt er niet onnodig koud en lauw water weg. Dit houdt een aanzienlijke besparing in op uw waterverbruik. Deze kranen zijn niet alleen zuinig, ze zijn ook kindvriendelijk. Er zit namelijk een beveiliging op voor de hogere temperaturen zodat uw kinderen zich niet kunnen verbranden.

MINDERVALIDEN

Afhankelijk van de handicap, zijn kleine of grote aanpassingen nodig om de zelfstandigheid in de badkamer te behouden. Met onze jarenlange ervaring bieden wij graag de beste oplossingen voor senioren of personen met een handicap.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.